O prăjitură intens ciocolatie, cu cremă de alune, fără coacere, pe biscuiți cu cacao, absolut delicioasă. Vișinele din lichior, puternic alcoolizate, încununează această prăjitură, făcând-o potrivită exclusiv pentru adulți. În varianta pentru copii, renunțați la vișinele din alcool (folositi congelate) și glazurați doar cu ciocolată.
Ingrediente:
- aproximativ 400 g biscuiți cu cacao
- 100 g ciocolată neagră
- 200 g cremă de ciocolată și alune, de exemplu, Nutella
- 2 căni de smântână pentru frișcă 30%
- 250 g mascarpone
- 3 lingurițe de gelatină
- 1/4 cană de apă
GLAZURĂ:
- aproximativ 2 căni de vișine din lichior
- 100 g ciocolată neagră
- 1/2 cană de smântână pentru frișcă 30%
Hidratați gelatina în apă rece și lăsați-o să stea aproximativ 10 minute. Când se umflă, încălziți-o la foc mic sau pe baie de aburi până se dizolvă complet.
Bateți o cană de smântână pentru frișcă bine răcită până devine fermă, apoi dați-o la frigider. Încălziți cealaltă cană de smântână, fără a o fierbe. Turnați smântâna fierbinte peste ciocolata mărunțită și amestecați ușor până se omogenizează. Adăugați crema de ciocolată și turnați gelatina dizolvată.
Lăsați compoziția să se răcească, urmărind consistența. Bateți mascarponele și încorporați-l în crema de ciocolată. La final, încorporați frișca bătută în crema de ciocolată.
Împărțiți crema în trei părți. Puneți prima parte peste un strat de biscuiți așezat într-o tavă de 21 x 25 cm. Continuați rapid, alternând straturi de cremă și biscuiți. Este recomandat să tapetați tava cu hârtie de copt pentru a putea scoate prăjitura mai ușor după ce se întărește.
Încălziți smântâna pentru frișcă și turnați-o fierbinte peste ciocolata mărunțită. Amestecați ușor până se omogenizează. Adăugați vișinele scurse de lichior în ciocolata răcită și amestecați-le bine în glazură. Așezați vișinele glazurate pe suprafața prăjiturii și lăsați-o să se întărească complet. Poftă bună! 🙂