Această prăjitură combină aroma intensă a ciocolatei cu dulceața naturală a bananelor, creând un desert care pur și simplu se topește în gură. Straturile de blat insiropat, cremă fină și glazură lucioasă de ciocolată o transformă într-o adevărată operă de artă culinară. Dacă iubești combinația de ciocolată și banane, acest desert va deveni cu siguranță unul dintre preferatele tale.
În plus, textura cremoasă și gustul delicat al cremei de mascarpone, iaurt și banane se echilibrează perfect cu glazura catifelată de ciocolată. Este o rețetă relativ ușor de preparat, ideală pentru ocazii speciale sau momentele în care vrei să te răsfeți cu ceva cu adevărat delicios.
Ingrediente pentru blat:
- 6 oua mari
- 120 gr zahar
- 50 gr faina de grau
- 30 gr cacao
- 7 linguri lapte (pentru insiroparea blatului)
Ingrediente pentru crema:
- 150 ml smantana lichida pentru frisca
- 250 gr mascarpone, 160 gr iaurt cu banane
- 70 gr zahar pudra, 5 ml aroma de banane
- 10 gr foi de gelatina
Ingrediente pentru glazura de ciocolata:
- 120 gr ciocolata neagra
- 120 ml smantana lichida pentru frisca
Mod de preparare:
Bate ouale cu zaharul timp de aproximativ 3 minute, folosind un mixer. Ar trebui sa obtii un amestec de oua pufos si cremos. Adauga apoi faina de grau si cacaoa si amesteca usor.
Tapeteaza o tava cu hartie de copt si toarna aluatul obtinut in ea. Coace aluatul in cuptorul preincalzit la 180 grade, pentru aproximativ 18-20 de minute.
Dupa ce blatul s-a copt, scoate-l din cuptor si insiropeaza-l cu lapte, cat inca este fierbinte. Lasa blatul sa se raceasca.
Acum poti pregati crema de banane. Bate smantana lichida cu mixerul cat sa devina cremoasa. Adauga apoi zaharul pudra si aroma de banane si amesteca din nou. Adauga branza mascarpone si iaurtul cu aroma de banane. Amesteca totul foarte bine.
Inmoaie folie de gelatina in apa rece. Pune-le apoi in apa calda si amesteca usor pentru a se topi. Adauga gelatina in crema si amestecam bine.
Crema este gata si poate fi intinsa uniform peste blatul rece. Lasa prajitura deoparte pentru 30 de minute, inainte de a adauga glazura de ciocolata.
Incalzeste usor smantana lichida (nu trebuie sa fiarba) si adauga ciocolata rupta in bucatele. Amesteca constant pentru a se topi, apoi toarna glazura obtinuta peste crema de banane.
Pune prajitura la frigider peste noapte, apoi tai-o in felii si decoreaz-o dupa propriul plac.
Acest desert nu doar că impresionează prin gust, dar arată și spectaculos pe farfurie. Poți decora prăjitura cu felii de banană proaspătă, fulgi de ciocolată sau câteva frunze de mentă pentru un aspect mai sofisticat. Este perfectă pentru o zi de naștere, o cină festivă sau chiar pentru o după-amiază liniștită alături de cei dragi.
Savurați această prăjitură împreună cu familia sau prietenii și bucurați-vă de fiecare moment dulce! Poftă bună și multă sănătate!