Aceste turte sunt o adevărată plăcere de preparat. Totul este foarte simplu și rapid, o rețetă pe care o fac adesea când am nevoie de ceva rapid pentru gustări sau chiar pentru mic dejun.
Vă arăt cum prăjesc cele mai „lenese” turte cu brânză în tigaie, fără să ating aluatul cu mâinile. Amestec aluatul cu o lingură și nu este nevoie de întindere.
Ingrediente pentru 3 turte (pentru o tigaie de 24 cm):
- 2 ouă
- 1/2 linguriță zahăr
- 1/2 linguriță sare
- 300 ml lapte 3,2%
- 200 g făină
- 1/2 linguriță praf de copt
- 200 g brânză
- ceapă verde
Cum le pregătesc:
Iau ouăle la temperatura camerei și le amestec activ cu un tel. Nu este nevoie să le bat, doar să le amestec până apare o spumă ușoară.
Adaug sare și zahăr. Torn laptele. Acesta trebuie să fie cald, dar nu fierbinte. Mai amestec o dată cu telul.
Adaug făina și praf de copt. Amestec din nou, pentru a obține un aluat omogen fără cocoloașe.
Răzuiesc pe răzătoarea mare orice tip de brânză. Tai ceapa verde si adaug în aluat și amestec cu lingura.
Ung tigaia cu ulei vegetal, o încălzesc și pun aluatul cu umplutura folosind aceeași lingură, apoi îl nivelez.
Prăjesc la foc mediu sub capac, câte 4-5 minute pe fiecare parte. Turtele trebuie să se rumenească.
Fiecare turta gata, înainte de a se răci, o ung cu unt. Dar acest pas nu este obligatoriu.
Iată ce turte minunate ies. Sunt extraordinar de gustoase, fragede și foarte sățioase. Una este suficientă pentru o persoană pentru a se sătura bine. Iar pentru mic dejun, alături de ceai sau cafea, chiar și o jumătate este de ajuns.