Astăzi vreau să vă împărtășesc rețeta unui tort delicios cu un nume interesant „Trei pahare”. Acest tort este destul de simplu de preparat, iar gustul său este cu adevărat deosebit.
L-am îndrăgit pentru gustul uimitor și ușurința în preparare.
Se numește „Trei pahare” pentru că baza sa este alcătuită dintr-un pahar de zahăr, un pahar de iaurt și un pahar de făină. Tortul este cu adevărat pufos și foarte gustos.
Și, fără exagerare, vă pot spune că acum îl pregătesc foarte des. De ce să cumpărați biscuiți din magazine când puteți coace un tort atât de simplu și delicios acasă?
Ingrediente:
- 2 ouă
- 1 cană de zahăr (200 g)
- 1 cană de kefir
- 1/2 linguriță de bicarbonat de sodiu
- 40 ml de ulei vegetal
- 2 linguri de cacao
- vanilie
- 1 cană de făină de grâu
- 10 g de praf de copt
- 1 conservă de lapte condensat fiert
- 250 ml de smântână 30%
- fulgi de migdale pentru decor
CUM SE PREGĂTEȘTE:
Sparg două ouă într-un bol, adaug un pahar de zahăr și amestec bine cu un tel.
Adaug paharul de iaurt, pun bicarbonat de sodiu și amestec din nou totul foarte bine. Acum adaug uleiul de floarea-soarelui, cacao cernută prin sită, vanilie și amestec din nou.
În continuare, pun paharul de făină cernută, praf de copt și amestec pentru ultima dată aluatul. Pun aluatul într-o formă de copt cu diametrul de 20 cm, pe care am tapetat-o anterior cu hârtie de copt.
Preîncălzesc cuptorul la 170°C și pun forma cu aluatul la copt timp de 40-45 de minute.
Verific dacă este gata folosind un chibrit sau o scobitoare. Înțep aluatul cu un chibrit, iar dacă acesta iese uscat, înseamnă că prăjitura este gata. Dacă mai rămâne aluat pe el, mai las puțin în cuptor.
Baza pentru tort este gata, acum, în timp ce se răcește, voi pregăti crema.
Într-un bol, adaug laptele condensat fiert și smântâna, apoi amestec bine crema cu un tel.
După ce baza tortului s-a răcit, tai partea superioară bombată și o împart în 3 blaturi egale.
Acum, așez pe rând blaturile pe farfurie, ungându-le generos cu cremă pe fiecare.
Pentru decorare, poți folosi partea superioară rămasă, tăiată din baza coptă. Trebuie doar să o sfărâmi și să presari firimiturile pe tort.
Eu am ales să decorez tortul cu fullgi de migdale, dar fiecare poate alege ce îi place și ce are la îndemână.
Așa arată tortul meu! Poți să-l servești imediat la masă, deoarece este atât de moale și suculent încât nu are rost să-l lași la frigider pentru a se înmuia în cremă.
Încearcă-l, prepară-l și bucură-i pe cei dragi!