Astăzi vreau să împărtășesc cu voi rețeta unei salate foarte rapide, care mă ajută de multe ori atunci când trebuie să pregătesc ceva rapid pentru masă, dar nu am timp să stau prea mult în bucătărie. Se face foarte simplu din ingrediente accesibile, iar rezultatul este gustos și sățios. O numesc și „Simplă”.
Cel mai mult timp în prepararea acestei salate îl ia fierberea ouălor de găină; toate celelalte ingrediente sunt pregătite în acest timp. Dacă aveți ouă deja fierte, salata se pregătește chiar în câteva minute. Este cu adevărat gustoasă, încercați-o, sper să vă placă!
Ingrediente:
- 2 ouă
- 1 brânză topită
- 200 g surimi
- 100 g morcov coreean
- 2 linguri de maioneză
- Sare după gust
CUM SE PREGĂTEȘTE:
Fierb ouăle tari, iar în acest timp pregătesc celelalte ingrediente.
Răzuiesc brânza topită pe răzătoare mare. Folosesc brânză, nu produs de brânză. Pun brânza într-un bol, adaug apoi betisoarele de crab (surimi) tăiate fâșii.
Eu cumpăr betisoare de crab refrigerate, nu înghețate, sunt mai suculente și salata va ieși mult mai gustoasă. Ouale s-au fiert, le pun sub apă rece pentru a le răci, le decojesc și le dau prin răzătoare mare, apoi le pun în bol cu celelalte ingrediente.
Adaug morcovul coreean în bol, adaug sare și maioneză după gust și amestec totul bine.
Salata rapidă cu surimi și brânză topită este gata! Înainte de a o servi, este recomandat să o răciți. Cam așa arată salata mea rapidă. Încercați-o, sper că o veți aprecia!