Aceste clătite cu varză se servesc de obicei cu smântână sau iaurt sărat. Sunt atât de delicioase încât toată lumea cere încă o porție, iar varza se mănâncă foarte repede. Gustul acestor clătite este foarte similar cu cel al plăcintelor prăjite cu varză, doar că clătitele se prepară mult mai simplu.
Iată ingredientele pentru aceste delicioase clătite cu varză:
- Varză tânără – 400 g
- Ceapă – 1 bucată
- Ouă – 2 bucăți
- Kefir cald – 200 ml
- Sare – după gust
- Piper negru măcinat – după gust
- Făină – 4-5 linguri
- Bicarbonat de sodiu – 1/2 linguriță
- Ulei vegetal pentru prăjit
- Smântână – pentru servire
CUM SE GĂTEȘTE:
Tai varza tânără subțire. O pun într-un bol adânc. O sărez puțin și o frământ cu mâinile pentru a elibera sucul și a o înmuia. O las deoparte.
Între timp, toc ceapa fin. De fapt, nu este obligatoriu să adaugi ceapă în aluat, dar mie îmi place mai mult cu ea.
Pun ceapa tocată alături de varză. Adaug ouăle, kefirul călduț, sarea și piperul negru măcinat.
Amestec bine totul.
Adaug făina și amestec din nou. Ultimul ingredient – adaug bicarbonatul de sodiu.
Amestec încă o dată, dar nu prea mult. Aluatul este gata. Nu trebuie să fie lichid. Dacă este nevoie, mai adăugați puțină făină. Și imediat mă apuc de prăjit.
Încălzesc tigaia cu puțin ulei vegetal și pun aluatul cu o lingură, dându-i o formă ovală.
Prăjesc la foc mediu timp de 10-12 minute. Nu acopăr cu capac. Când s-au rumenit pe o parte, le întorc pe cealaltă. Le prăjesc în același mod până devin rumenite.
Le pun pe un prosop de hârtie pentru a absorbi excesul de ulei și le servesc imediat. Cum se spune: „din tigaie, pe masă”. Sunt cele mai bune servite cu smântână.
Și sfatul meu: pregătiți o porție dublă. Pentru că dispar foarte repede de pe farfurie. Pofta buna!