Astăzi voi prepara „ciuperci” din cartofi. Sună deja interesant, nu-i așa? Cartofii obișnuiți vor fi transformați în ciuperci. Aspectul acestui preparat este foarte atractiv, iar gustul este interesant.
Acest preparat va înfrumuseța orice masă și va surprinde plăcut familia și oaspeții. Mulți ar putea crede că pe masă sunt ciuperci adevărate, champignon.
Pentru a pregăti acest preparat, voi avea nevoie de o sticlă de plastic, cu ajutorul căreia voi da formele de ciuperci amestecului de cartofi. Dar mai multe detalii vor veni mai târziu, să luăm lucrurile pe rând.
Ingrediente:
- Cartofi – 500 g
- Sare – 1 linguriță
- Amidon de cartofi – 200 g
- Apă – 150 ml
- Ulei vegetal – 3 linguri
- Adjika – 1 linguriță
- Zahăr – 1 linguriță
- Usturoi – 3 căței
- Sos de soia – 4 linguri
- Ceapă verde
Pregatire:
Curăț și spăl cartofii, apoi îi fierb în apă sărată până când sunt gata.
Îi zdrobesc cu un zdrobitor pentru cartofi, adaug amidon de cartofi, încep să amestec și adaug treptat apă.
Trebuie să obțin un aluat moale, elastic și omogen.
Acum, din aluat formez biluțe de dimensiunea dorită, iar cu ajutorul gâtului sticlei le dau forma de ciuperci.
Iată ce ciuperci drăguțe ies, nu-i așa?
Acum le pun în apă clocotită pentru 2-3 minute, iar când ciupercuțele apar la suprafață, înseamnă că sunt gata.
Le scot din apa clocotită folosind o spumieră și le pun imediat într-o oală cu apă rece.
Acest pas se face pentru a preveni pierderea formei ciupercilor. Adaug gheață în apa rece pentru a o face cu adevărat rece.
Transfer ciupercuțele într-un castron și le pun deoparte.
Într-o tigaie încălzită cu ulei vegetal, adaug adjika și o prăjesc puțin în ulei pentru a dezvălui toate condimentele, apoi le adaug peste ciuperci.
Apoi, adaug zahărul, usturoiul trecut prin presa de usturoi, sosul de soia, ceapa verde tocată și amestec totul bine.
Ciupercile din cartofi sunt gata, le putem pune pe masă! Au ieșit gustoase și frumoase. Încercați-le, gătiți-le, bucurați-vă pe voi și pe cei dragi!