Pregătim aceste chifle rapid, de multe ori reușim chiar să le pregătim pentru mic dejun. Nici nu am întâlnit o rețetă mai simplă decât aceasta. Nu trebuie să frământăm aluatul, doar amestecăm toate ingredientele, formăm bile și le punem la cuptor.
Totul durează cel mult 30 de minute, inclusiv timpul de coacere. Chiflele sunt pufoase și moi, iar aluatul este foarte simplu, fără drojdie, pe bază de brânză de vaci.
Ingrediente pentru 6 bucăți:
- Brânză de vaci 9% – 180 g
- Ouă – 1 mare (pentru aluat) + 1 pentru ungere
- Zahăr obișnuit – 2 linguri cu vârf
- Zahăr vanilat – 8 g
- Lapte – 2 linguri
- Făină – 140 g
- Pudră de copt – 1 linguriță fără vârf
- Zahăr pudră – 1 linguriță (opțional)
Cum se pregătește:
Folosiți toate ingredientele la temperatura camerei. Puneți brânza de vaci într-un bol, adăugați un ou, zahărul obișnuit și cel vanilat, și turnați puțin lapte. Dacă folosiți brânză de vaci lichidă în tub, nu mai aveți nevoie de lapte. De fapt, asta face procesul și mai rapid.
Amestecați toate ingredientele cu un blender până când obțineți o compoziție omogenă. Puteți și să folosiți o furculiță, dar va dura puțin mai mult.
Adăugați praful de copt, amestecați, apoi cerneți făina. Amestecați din nou. Aluatul este gata!
Acesta va fi destul de lipicios și vâscos, așa trebuie să fie.
Formăm bile din aluat, pur și simplu cu mâinile unse cu ulei. Astfel, aluatul nu se va lipi de mâini.
Așezăm bilele pe o tavă tapetată cu hârtie de copt și le ungem cu ou.
Punem chiflele într-un cuptor preîncălzit și le coacem timp de 25 de minute la 180-185°C.
Chiflele se umflă foarte bine și devin pufoase. Le presărăm cu zahăr pudră, dar nu este obligatoriu. Chiflele sunt deja moderat dulci, așa că zahărul pudră le completează perfect.
Sunt foarte plăcute la micul dejun cu unt sau ca gustare alături de un pahar de lapte. Pentru a le păstra proaspete și moi, trebuie depozitate într-un recipient etanș sau într-o pungă bine închisă. Ce este cu adevărat interesant este că, după ce stau puțin, chiflele devin și mai gustoase.
Pofta buna!