O salata magnifica, care poate fi tăiata ca un tort și este foarte convenabil de porționat în farfurii pentru a servi invitaților la masa de sărbătoare. Ingredientele pentru salata „Poiana de ciuperci” sunt simple și, ceea ce este important, accesibile.
Aici este rețeta cu ciuperci champignon și pui, dar în acest caz se pot folosi și alte ciuperci mici, cum ar fi ciupercile opiate. Puiul poate fi atât fiert, cât și afumat, sau chiar șuncă – depinde de gustul vostru.
Ingrediente pentru salată:
- 1 morcov de mărime medie
- 2-3 cartofi
- Aproximativ 350 g de ciuperci champignon din conserva
- 3-4 ouă
- 220-250 g de piept de pui (fiert sau afumat)
- 100 g de brânză tare
- Ceapă verde și mărar – câteva fire
- Maioneză
Fierbem cartofii, morcovii și ouăle, precum și pieptul de pui. Puiul se taie imediat în bucăți mici, iar legumele și ouăle se curăță. Verdeața se taie mărunt.
Să trecem la asamblarea salatei:
Acoperim fundul și pereții unei vas largi cu folie alimentară (sau putem folosi o formă). Primul strat sunt ciupercile. Le așezăm strâns una lângă alta, cu pălăriile în jos.
Al doilea strat – presărăm ciupercile cu verdeață tăiată mărunt și adăugăm un strat subțire de maioneză.
Al treilea strat – ouăle tăiate mărunt. Le tăiem cu un cuțit fără a separa albușurile de gălbenușuri. Adăugăm și aici un strat de maioneză.
Al patrulea strat – brânza rasă pe răzătoare mare și un pic de maioneză.
Al cincilea strat – pieptul de pui și maioneză.
Peste pui punem morcovul ras, uns cu maioneză. Acoperim salata cu cartofii răzuiți, puțin sărăm. Cu o lingură nivelăm și apăsăm ușor pentru a face salata compactă.
Punem salata la frigider, pentru câteva ore. După ce o scoatem, acoperim forma cu un platou larg, apăsăm și o răsturnăm. Acum îndepărtăm vasul în care am pus straturile de ingrediente, iar „minunea” va apărea în fața voastră!
Ciupercile vor fi la suprafață, așezate pe un strat de verdeață, asemenea unei adevărate poienițe.
Poate fi servită imediat la masă, tăiată și oferită invitaților. Rețeta este verificată și recomandată! Aștept cu drag părerile și impresiile voastre!