Această salată delicată place tuturor celor care o gustă. Se mănâncă ușor, gustul este plăcut, iar ingredientele se combină foarte bine între ele.
Este ușor de preparat și, deși se adună în mai multe straturi, nu este necesar să folosiți un inel pentru formă.
Cum se face salata delicată din morcov și pui
Mai întâi, pregătiți ingredientele. Fierbeți pieptul de pui și ouăle. Morcovii se fierb nu mai mult de 10 minute, pentru a rămâne fermi. Prunele uscate se înmoaie în apă fierbinte timp de 10 minute, sau le puteți înlocui cu stafide.
Apoi, tăiați carnea în cuburi mici sau o desfaceți în fibre. Dați morcovii pe răzătoare mare. Ouăle le dați pe răzătoare și le amestecați cu maioneză. Dacă folosiți prune uscate, le tăiați în bucăți mici.
Acum, este timpul să asamblați salata.
Primul strat este carnea de pui, presărată cu prune uscate sau stafide, și unsă cu maioneză.
Al doilea strat – morcovii dați pe răzătoare, iar al treilea – ouăle amestecate cu maioneză.
Presărați salata cu brânză dată pe răzătoare fină.
Salata gata se pune în frigider pentru 3-4 ore, sau chiar peste noapte dacă este preparată din timp. Astfel, va deveni și mai gustoasă.
Înainte de servire, decorați cu ierburi proaspete.
Cantitatea ingredientelor:
- 350 g piept de pui
- 2 morcovi mici sau 1 mare
- 3 ouă
- 6-7 prune uscate
- Un mic cub de brânză tare
- Maioneză
- Sare după gust
Ușor, frumos și, desigur, delicios. Sper să fie utila acest rețetă și vă doresc o gustare plăcută!