Bună, dragii mei! Astăzi vă invit să încercați niște cornuri drojdie cu brânză proaspătă, delicioase și foarte ușor de preparat. Sunt cu adevărat minunate, foarte pufoase, ușoare, moi și își păstrează prospețimea mult timp. Rețeta este foarte eficientă.
În această perioadă, când majoritatea dintre noi petrecem timp acasă, pregătirea acestor cornuri este o idee grozavă pentru a petrece timpul. Vă recomand cu căldură și vă invit să le încercați.
Ingrediente
(Din proporțiile menționate, mi-au ieșit aproximativ 35 de cornuri)
- 800 g făină albă de grâu + puțină pentru presărat
- 3 ouă
- 50 g drojdie proaspătă
- 300 ml lapte cald
- 3/4 cană zahăr
- zahăr vanilat
- 100 g unt topit și răcit sau margarină
Umplutură
- 500 g brânză proaspătă
- 1 gălbenuș
- 1/3 cană zahăr
- zahăr vanilat
Pentru ungere
- 1 ou
- 2 linguri lapte
Se măsoară toate ingredientele.
Într-un bol, se sfărâmă drojdia, se pune o cană de făină din cei 800 g și se amestecă cu 2 linguri de zahăr și 300 ml lapte cald. Se amestecă bine pentru a dizolva drojdia și se lasă să dospească.
Într-un alt bol, se bat cele 3 ouă cu restul de zahăr până se obține o masă deschisă la culoare. Se topește untul și se lasă la răcit.
După ce drojdia a crescut, se adaugă ouăle cu zahărul, zahărul vanilat și restul de făină. Se amestecă bine, apoi se adaugă untul răcit și se frământă aluatul. La început, aluatul se poate lipi, așa că se poate adăuga puțină făină.
Se frământă puțin până când aluatul nu mai rămâne pe mâini. Este foarte important să frămânți bine aluatul, pentru ca astfel cornurile să fie ușoare și pufoase.
După ce aluatul a dospit, îl punem într-un bol, îl acoperim și îl lăsăm să crească timp de aproximativ 25 de minute.
Acum ne ocupăm de umplutura de brânză.
Într-un bol, punem brânza, care trebuie să fie mai uscată, recomand brânză slabă sau semi-grasă.
Adăugăm 1 gălbenuș, zahăr vanilat și zahăr, amestecăm bine până când toate ingredientele se combină.
Aluatul crescut se împarte în 3 părți egale, fiecare parte se întinde într-un dreptunghi mare sau cerc, apoi se taie în triunghiuri. Pe latura cea mai scurtă a fiecărui triunghi punem umplutura de brânză și rulăm formând cornuri (pentru mai multe detalii, urmăriți filmul pentru a vedea cum se face acest pas).
Cornurile le așezăm pe o tavă tapetată cu hârtie de copt, le ungem cu un amestec de ou și lapte.
Coacem aproximativ 20 de minute la 180 de grade, cu încălzire de sus-jos, fără ventilator. Le punem în cuptorul preîncălzit.
Și gata 🙂 După cum am spus, cornurile ies într-adevăr minunate, le recomand cu căldură și vă doresc o coacere reușită!